Ga naar de inhoud

Over By Manoa

Marloes-Manoa-100

Mijn naam is Marloes en ik ben het gezicht achter By Manoa.

Sinds 2018 droog ik bloemen en ben ik daar lijstjes van gaan maken. Wat begon als gewoon een ontspannende hobby is nu uitgegroeid tot mijn eigen bedrijf.

Jaren lang was ik hulpverlener bij verschillende hulpverleningsinstanties maar na een pittige tijd was het tijd voor verandering. Hierdoor is By Manoa ontstaan.

Maar waarom  ‘By Manoa’ en niet ‘By Marloes’, want zo heet je toch? Dat zal ik uitleggen.

Ik heb een dochter, zij heet Noa. Voluit heet ze Manoa.
Manoa betekend geschenk.

Mijn bedrijf is echt een geschenk en het beste wat mij de afgelopen jaren is overkomen. Ook de lijstjes die ik maak zijn vaak een geschenk voor de mensen die het kopen en krijgen. Een naam met een mooie betekenis dus!

 

Handgemaakt en duurzaam

De meeste bloemen die ik gebruik zijn zelf geplukt. Daarbij koop ik bij een bloemist bloemen voor speciale bestellingen of om mijn droogtechniek te verbeteren en daarmee mijn aanbod te vergroten.   

Al de bloemen droog ik zelf met een bloemenpers of tussen boeken. De meeste bloemenpersen die ik gebruik heb ik zelf gemaakt. 

Het glas dat ik gebruik voor mijn lijstjes is 2e hands. Ik koop glas via marktplaats of bij de kringloop. Er is genoeg glas te vinden, ik vind het niet nodig om nieuw glas aan te schaffen. Op die manier wil ik ook graag duurzaam te werk gaan.

Al het glas snij ik zelf op maat. Dus ook dat gedeelte is puur handgemaakt.

De houten houders zijn met de hand gemaakt. Ook deze maak ik zelf. Dit hout koop ik bij een houthandel. Soms krijg ik wat resthout van mensen waar ik dan weer houders van kan maken. Op die manier doe ik ook aan hergebruik van materiaal.